Dessertwijnen

Spijkers biedt een ruime selectie van wijnen per glas voor alle smaken en wensen. Wilt u echter wat anders, dan is er nog een grote keuze uit speciaal geselecteerde wijnen die per fles te bestellen zijn. Ons team helpt u graag bij het vinden van het juiste wijntje bij het door u gekozen gerecht!

La Tulipe, Slurp, Sweet Muscat
Land: Frankrijk
Streek: Languedoc/Roussillon
Druivenras: Muscat

Een mild droge wijn met het karakteristieke lichte zoetje van de Muscat druif. Een sappige smaak van rijpe meloen, gecombineerd met de romigheid van de Chardonnay.
Geproduceerd door Ilja Gort, de zondoorstoofde SLURP! Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe, pure druiven.
Heerlijk bij cheesecake en andere zoete desserts, blijft zelfs bij een sorbet fier overeind. Deze wijn wordt onverdragelijk wanneer deze geserveerd wordt met kaas!
Per glas €5,50
Valdespino, Pedro Ximinez, El Candado
Land: Spanje
Streek: Jerez
Druivenras: Pedro Ximenez

De El Candado is zo’n superfijne en mythische wijn dat ooit één van de familieleden besloot dat het vat waarin deze bijzondere wijn bewaard werd met een hangslot afgesloten moest zijn. Vanuit die traditie is nu elke fles van deze hooggewaardeerde Pedro Ximenez ook met een Candado (hangslot) uitgerust.
Donker mahonie kleur. Noten, rozijnen, vijgen en dadels, chocola, intens zoet en prachtig complex in de geur. De smaak is heel zacht en fluwelig met tonen van pruimen en een lange afdronk.
Matcht perfect bij een notentaart en desserts met karamel, dadels, noten, nougat, gedroogde vijgen en gekonfijt fruit. Ook heel mooi bij blauwe kazen.
Per glas €6,95