Dessertwijnen

Spijkers biedt een ruime selectie van wijnen per glas voor alle smaken en wensen. Wilt u echter wat anders, dan is er nog een grote keuze uit speciaal geselecteerde wijnen die per fles te bestellen zijn. Ons team helpt u graag bij het vinden van het juiste wijntje bij het door u gekozen gerecht!

Alvear Moscatel € 6,-
Land: Spanje
Streek: Andalusië
Druivenras: Muscat

Omschrijving:
Zuid Spaanse amberkleurige zoete wijn met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend in de afdronk.
Mooi bij desserts met vruchten en taart.

Valdespino, Pedro Ximinez, El Candado € 7,-
Land: Spanje
Streek: Jerez
Druivenras: Pedro Ximenez

Omschrijving:
De El Candado is zo’n superfijne en mythische wijn dat ooit één van de familieleden besloot dat het vat waarin deze bijzondere wijn bewaard werd met een hangslot afgesloten moest zijn. Vanuit die traditie is nu elke fles van deze hooggewaardeerde Pedro Ximenez ook met een Candado (hangslot) uitgerust.
Donker mahonie kleur. Noten, rozijnen, vijgen en dadels, chocola, intens zoet en prachtig complex in de geur. De smaak is heel zacht en fluwelig met tonen van pruimen en een lange afdronk.
Matcht perfect bij een notentaart en desserts met karamel, dadels, noten, nougat, gedroogde vijgen en gekonfijt fruit. Ook heel mooi bij blauwe kazen.