Mousserende wijnen

Spijkers biedt een ruime selectie van wijnen per glas voor alle smaken en wensen. Wilt u echter wat anders, dan is er nog een grote keuze uit speciaal geselecteerde wijnen die per fles te bestellen zijn. Ons team helpt u graag bij het vinden van het juiste wijntje bij het door u gekozen gerecht!

MSVA, Cava Brut
Land: Spanje
Streek: Penedés
Druivenrassen: Macabeo, Parellada, Xarel-lo

MVSA Brut heeft een groengele nuance en een levendige sprankeling in het glas. In de neus fruitigearoma's van rijpe meloen, banaan en vooral groene appel. Deze cava heeft een droge, pittige enharmonieuze smaak met een mooie zuurgraad. De afdronk is vol, elegant en fruitig. Deze cava is eenuitstekend aperitief en zal het tevens goed doen bij lichte maaltijden zoals salades, schaal- enschelpdieren en vis.
Per glas €5,00
Per fles €30,00
Champagne Taittinger, Brut Reservé
Land: Frankrijk
Streek: Champagne
Druivenrassen: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

De Taittinger Brut Reservé wordt minimaal 3 jaar in kelders gelagerd, waardoor hij rijper en completerwordt. De Taittinger Brut Reservé is een elegante, subtiele en expressieve wijn. De smaak is levendig enfris, waarin de aroma’s van vers fruit zoals appel en perzik en tonen van honing goed tot ontwikkelingkomen. Al met al is de Taittinger Brut Reservé een soepele, harmonieuze en ragfijne champagne. Het iseen verrukkelijk aperitief maar ook een goede begeleider van verschillende soorten voorgerechten metvis, schaal- en schelpdieren en witvlees-gerechten, alsmede diverse lichte kaassoorten.
Per fles €72,50